Societatea Colorom Codlea se află în faliment din august 2005. Pe 18 mai activele societăţii vor fi scoase la licitaţie, preţul de pornire fiind de 24,9 milioane de lei (aproximativ 7,5 milioane de euro). Compania a intrat în lichidare după ce acumulase datorii către bugetul statului şi către furnizori de peste 60 de milioane de lei.
Activele scoase la vânzare sunt un teren de 464 de metri pătraţi, o staţie de epurare şi microbiologică şi un baraj de captare a apei în Zărneşti. Acesta este situat pe pârâul Turcu, în raza oraşului Zărneşti, şi alimentează cu apă industrială municipiul Codlea, se arată într-un anunţ al lichidatorului judiciar al Colorom, Info-Dip Insolvency Braşov. Compania, specializată în fabricarea de coloranţi şi hârtie heliografică, a intrat în procedura de reorganizare judiciară în luna august a anului 2005. Acţionarii Colorom sunt Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), cu 69,66%, SIF Transilvania - 27,1% şi persoane fizice în urma Programului de Privatizare în Masă - 3,22%. Societatea Colorom Codlea se află în faliment din august 2005. Pe 18 mai activele societăţii vor fi scoase la licitaţie, preţul de pornire fiind de 24,9 milioane de lei (aproximativ 7,5 milioane de euro). Compania a intrat în lichidare după ce acumulase datorii către bugetul statului şi către furnizori de peste 60 de milioane de lei.
Activele scoase la vânzare sunt un teren de 464 de metri pătraţi, o staţie de epurare şi microbiologică şi un baraj de captare a apei în Zărneşti. Acesta este situat pe pârâul Turcu, în raza oraşului Zărneşti, şi alimentează cu apă industrială municipiul Codlea, se arată într-un anunţ al lichidatorului judiciar al Colorom, Info-Dip Insolvency Braşov. Compania, specializată în fabricarea de coloranţi şi hârtie heliografică, a intrat în procedura de reorganizare judiciară în luna august a anului 2005. Acţionarii C