Viata medicala din orasul de pe Bega a avut punctul culminant la mijlocul anilor ’90, cand profesorii au realizat o serie de premiere medicale. Faima acestor cazuri mai are urmari si acum, echipele medicale fiind cautate de pacienti din toata tara.
Cel mai bun exemplu este Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara. "Avem trei echipe cu performante deosebite, care realizeaza o asistenta medicala la parametri europeni", a declarat directorul medical al institutului, stefan Dragulescu. In ultimii cinci ani, Institutul de Cardiologie a avut peste 26.000 de pacienti, departamentul de cardiologie interventionala fiind cel mai frecventat. Cele 200 de paturi ale clinicii sunt vesnic insuficiente pentru numarul mare de solicitari. "Echipa prof. Ioan Socoteanu are multa experienta in chirurgia cardiaca a nou-nascutului si a copilului mic. Din pacate, nu exista dotarea necesara pentru a realiza performante in acest domeniu", a adaugat Dragulescu.
Spitalul Clinic Municipal este cautat de multi pacienti din regiune. Prin cele aproape 850 de paturi din unitatea medicala au trecut, anul trecut, circa 36.000 de pacienti, cu 600 mai mult fata de anul precedent. "Avem unele clinici care au un aflux mai mare de pacienti, pentru ca sunt unice in zona de vest", a precizat Octavian Cretu, managerul Spitalului Municipal.
La Spitalul Judetean de Urgenta din Timisoara vin pacienti din toata tara, care apeleaza la sectiile de chirurgie si neurologie, dar cea mai cautata este sectia de urologie. "Dintr-un top al medicilor ar face parte Doru Valceanu, Fulger Lazar, Ciprian Duta si Doru Bordos, la Chirurgie, iar la Urologie Istvan Herman si Florin Miclea", a precizat Madalina Sauca, purtatorul de cuvant al spitalului.
Unul din cei mai cunoscuti specialisti timisoreni este prof. dr. Ioan Munteanu, care a reusit, in 1995, prima fertilizare in vitro la o clinica din Rom