» Exodul fortei de munca romanesti in Occident va obliga constructorii autohtoni sa aduca lucratori straini.
» Grupul Erbasu va construi o baza de productie proprie care va include spatii de cazare pentru muncitorii din afara Capitalei si o scoala de meserii.
Explozia constructiilor pe piata romaneasca imobiliara a schimbat macazul disputei dintre firmele de profil, batalia ducandu-se in prezent nu in zona contractarii lucrarilor, ci in atragerea fortei de munca, in special cea calificata. "Din cauza exodului specialistilor in Occident vom fi nevoiti sa importam forta de munca", spune presedintele companiei de constructii SCEE Erbasu, Cristian Erbasu. Pentru evitarea acestui fenomen, societatea pe care o conduce deruleaza in prezent o investitie de peste 2,5 milioane de euro ce consta intr-o baza moderna de productie.
Scoala privata de meserii
Finalizarea acestui proiect este programata anul viitor si va aduce, pe langa un parc auto, ateliere de confectii metalice, depozite de materiale si o baza de cazare de 500 de locuri pentru personalul angajat din afara Capitalei. Tot aici se va deschide o scoala privata de meserii pentru principalele ocupatii din domeniul constructiilor: sudori, zidari, dulgheri, fierari, zugravi etc. La capitolul investitii, compania a cheltuit numai in ultimii doi ani in retehnologizare peste trei milioane de euro. Alte doua milioane de euro vor fi alocate dublarii capacitatii de cazare a hotelului Erbas pe care firma il detine in nordul Bucurestiului.
Daca recent societatea a finalizat un proiect de 70 de apartamente in Bucuresti, va demara un altul ce vizeaza constructia a 250 de apartamente. "Locuintele pe care le construim sunt practic vandute inca din faza de proiect", a precizat Cristian Erbasu. Din punctul de vedere al rentabilitatii, acesta crede ca, in dezvoltarea business-ului imobi