Adolescenti relaxandu-se la Hanul cu TeiFoto: HotNews.ro
Intre portile grele din fier forjat, pe o straduta - sau un gang, daca vreti - vin pe timp de zi nostalgicii sa faca poze „cu Bucurestiul de altadata”. Noaptea, adolescentii scriu mesaje cu graffiti, iar dimineata micuta strada „Hanul cu tei” forfoteste de elevi de la Tonita, veniti sa isi cumpere vopselurile si panza.
Numai vreo doi - trei cumparatori de arta isi plimba privirile asupra obiectelor expuse si se mai incurca in paturile de pe jos ale vanzatorilor ambulanti. Unul dintre ei intinde un ceas de dama, mic „cu lucratura fina". „300.000, ca m-a mai intrebat o doamna de el si poate vine sa-l ia”.
TC Art Gallery - inauntruFoto: HotNews.ro
Mai departe de el, cativa copii stau pe o banca lunga de lemn. In fata lor e magazinul de „materiale” pentru artistii: Rembrand Art Center. Un baiat se intorce cu fata spre mine pentru ca aude click-ul facut aparat. „Ce faceti voi, chiuliti de la scoala?”, intreb. Baiatul rade: „Ce-i aia scoala?”. A iesit cu cativa colegi in centru. Ma lasa sa-i mai fac cateva poze.
Las in urma grupul de liceeni pentru ca am ochit niste „clienti”. Un cuplu: sa zicem ea 38, el 42. Intra in Galeria Hanul cu Tei. Strabat prima incapere pana ce se opresc in fata unui perete imens tapetat cu icoane maronii, care incearca artificial sa redea ideea de vechi.
Lucrarile Adrianei Vasile la TC Art GalleryFoto: HotNews.ro
Jos, unde cortina de icoane se termina, galeristele au asezat cateva covoare lucrate manual. Am intrebat de ele. „Cum cine le cumpara? Mai sunt cate unii”, spune una dintre femeile care lucreaza la galerie. Sta chircita pe scaun atat de vechi, ca ti-e teama ca o sa sa rupa sub ea, si ascunde cu o mana cateva reviste cu titluri despre „medicina naturista”.
Si pentru ca-i pierdusem pe posibilii clienti, si pentru c