Ca în fiecare primăvară, timp de o săptămână, în municipiul Braşov se desfăşoară activitatea de deratizare, în contextul limitării posibilităţilor de răspândire a epidemiilor, epizootiilor şi distrugerii rozătoarelor dăunătoare, generatoare de disconfort. Deratizarea se va face în perioada 16 – 20 aprilie 2007 şi se va face atât pe domeniul public, cât şi pe cel privat din municipiul Braşov.
Agenţii economici, instituţiile publice, asociaţiile de proprietari (locatari) au obligaţia de a efectua deratizarea pe suprafeţele pe care le deţin, concomitent cu acţiunile desfăşurate pe domeniul public şi privat. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, spune că neexecutarea activităţii de deratizare de către persoanele fizice sau juridice atrage după sine sancţionarea acestora cu amenzi contravenţionale cuprinse între 200 şi 500 de lei pentru persoane fizice şi între 500 şi 1.000 de lei pentru persoane juridice. Deratizarea va fi efectuată de firma care are concesionat acest serviciu, firma Coral Impex SRL din Ploieşti, cea care a executat aceeaşi activitate şi în anii precedenţi în Braşov.
„Operaţiunea de deratizare se face cu substanţe de combatere avizate de Ministerul Sanătăţii şi Familiei pentru profilaxia sanitar-umană. Şi anunţăm cetăţenii că momelile raticide utilizate în acţiunea de deratizare a domeniului public şi privat al municipiului Braşov vor fi amplasate în staţii de intoxicare impermeabile inscripţionate cu mesajul «Atenţie Otravă» - «Atenţie Teren Deratizat», substanţa folosită şi telefonul prestatorului”, ne-a explicat Sorin Toarcea. Pentru activitatea de deratizare, substanţele folosite sunt „Varat grano”, care se prezintă sub formă de grăunţe de culoare violacee, substanţă activă, „Brodifacoum” şi „Varat Pasta - Esca Fresca”, care se prezintă sub formă de pliculeţe mono de culoare albastră, substanţă activă „Brodifacoum”. Î