Cu toată aglomeraţia din ultimul timp din atelierele specializate în articole de nuntă din Craiova, Vasilica Ionescu nu-şi face griji pentru viitorul ei. Şi la fel gândesc toate suratele ei, aproximativ o sută de croitorese pentru mirese din cele zece-douăsprezece ateliere, câte are Craiova, care nu mai prididesc cu comenzile. Oltencele se mărită! În plus, mai pretenţioase decât bucureştencele, ardelencele sau moldovencele şi sigure pe ceea ce îşi doresc, femeile din Craiova vor să aibă întotdeauna croitorese pricepute.
„Am început, ca oricare viitoare mireasă, să studiez oferta magazinelor. Sinceră să fiu, nu mi-a plăcut nimic în mod deosebit. Atunci am trecut la cealaltă variantă: să caut un model. Rochia mi-a plăcut de cum am văzut-o pe coperta revistei ONE. Era o creaţia a Doinei Levintza. Am ştiut din prima clipă că aceasta era rochia pe care mi-o doream. După căutări asidue, în timpul cărora toate croitoresele îmi ziceau că e imposibil de realizat, am găsit în sfârşit persoana pricepută care, surpriză!, mi-a spus că o va lucra! Recunosc că n-am fost pe deplin convinsă până nu am mers la prima probă… Totul a durat o lună. Cred că lucrul cel mai important a fost că nu am renunţat la ce mi-am dorit. Apoi nu m-am grăbit. Pentru o astfel de ocazie, orice femeie trebuie să aibă răbdare şi încredere…“, a spus Andreea S., care acum mai bine de doi ani şi-a purtat fericită rochia mult visată.
Pentru Carmen Tică amintirea zilei în care a îmbrăcat rochia albă de mireasă este la fel de proaspătă de parcă ar fi fost ieri.
„Am avut cea mai frumoasă rochie! Am căutat-o săptămâni în şir prin magazine, am fost chiar şi la Bucureşti. Dar nimic din ce am probat nu mi se potrivea. Există nişte dezavantaje când îţi cumperi o rochie gata făcută: să nu se potrivească măsurile. Trebuie să o modifici şi atunci rişti să strici modelul. Pentru a evita astfel de complicaţii