Limba şi literatura română se numără printre disciplinele la care elevii din judeţul Olt obţin rezultate din ce în ce mai bune.
OLT. Liceenii au revenit, după şapte ani de absenţă, în rândul premiaţilor la această disciplină, mulţumindu-i pe profesorii pregătitori şi urmând exemplul elevului de anul trecut, care a obţinut o menţiune la clasa a XII-a. A fost un an foarte bun pentru limba şi literatura română, consideră inspectorul de specialitate din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, prof. Gabriela Lifu, membră în comisia centrală a concursului naţional de la liceu, la gimnaziu elevii culegând laude şi aplauze la scenă deschisă la Iaşi, unde s-a susţinut faza naţională a olimpiadei în perioada 10 - 14 aprilie, iar la liceu obţinându-se două preţioase menţiuni.
Ana-Maria Constantin, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Ioniţă Asan“ din Caracal, pregătită de prof. Ileana Sărăcuţu, s-a clasat pe locul I la olimpiada de la Iaşi. Echipa judeţului, formată din elevi de clasa a VII-a şi a VIII-a, a fost, de asemenea, la înălţime, obţinând punctajul maxim şi locul I. Eleva Elena Cătănescu, de la Şcoala generală „Ştefan Protopopescu“ din Slatina, raportorul echipei (fiecare echipă a realizat un portofoliu, iar în concurs elevii au avut de interpretat un fragment din lucrare, Elena reuşind să intre în pielea unei fete de ţăran din Oboga), a impresionat membrii juriului prin naturaleţea în mişcare şi limbaj, afişate pe scenă. Înveşmântată într-un costum popular autentic, eleva a păşit desculţă pe scenă, a prezentat audienţei fragmentul ales din lucrarea „Meşteşuguri tradiţionale din judeţul Olt“ şi, la fel de dezinvoltă, a răspuns la întrebările juriului.
Reprezentanta Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“ din Slatina, Crina Radu, pregătită de prof. Florentina Sandu, a obţinut locul II la Concursul naţional de limba şi literatu