Ioana Lupea: "Noua putere recupereaza incet, dar sigur teritoriile pierdute in ultimii doi ani, in fata reformei. Evolutia portocalie e aproape un vis".
Limbile ceasurilor de la parlament si guvern s-au plictisit pesemne sa se deplaseze tot inainte. Pana acum disciplinate, urmarindu-se cuminti unul pe celalalt, fara drame si fara revolutii, au luat-o inapoi, in salturi indraznete.
Un an: revenirea asupra regimului de incompatibilitati pentru directorii de spitale, o piatra de incercare a reformei sistemului. Si reinfiintarea duty-free-urilor terestre, mici paradisuri ale evaziunii fiscale cu heruvimi liberali si serafimi social-democrati.
Opt ani: dezincriminarea unor infractiuni bancare scoate din raza de actiune a justitiei devalizarile de banci din anii ‘90. 12 ani: acordarea de facilitati bonus pentru chiriasii din casele nationalizate. Ceasurile puterii au luat-o in sens invers, realitatea romaneasca revine in matricea postcomunista.
Intr-una dintre ultimele sale postari pe Hotnews, Doc, un blogger politic respectat de intreaga comunitate, numeste fenomenul amnezie constatand ca, dupa ruptura de PD, PNL sufera de „pierderi masive de memorie”: „Nu avem cabinetul Tariceanu II, ci chiar Tariceanu II, o noua versiune a omului politic - a lui si a colegilor lui de partid”.
Ofera exemplul lui Adrian Cioroianu, unul dintre initiatorii Legii lustratiei, astazi un vrednic ucenic intr-ale politicii externe al marelui instalator de „fire rosii” Ion Iliescu. Si pe al liberalului Puiu Hasotti, care propunea desfiintarea „Institutului Revolutiei romane din 1989”, creat de Ion Iliescu pentru propria legitimare politica de copil al Revolutiei.
Explicatia lui Hasotti la retragerea, dupa doi ani, a initiativei? Nu doreste sa-l sicaneze pe fostul presedinte. De altfel, asupra Legii lustratiei, initiata de liber