SFin estimeaza ca iin Bucuresti si iimprejurimi se lucreaza iin peste 50 de complexuri sau ansambluri rezidentiale de vile
In umbra macaralelor din Bucuresti, care lucreaza de zor la zidirea unor ansambluri de blocuri de miliarde de euro, iinfloreste tihnit o alta industrie rezidentiala, cea a cartierelor de vile. Uitate pe nedrept, ansamblurile de vile continua sa reprezinte o alternativa serioasa la viata zbuciumata din interiorul orasului.
La o prima estimare realizata de „Saptamana Financiara“, iin prezent, iin Capitala si iimprejurimi, se lucreaza iin peste 50 de parcuri, cartiere, complexuri sau ansambluri rezidentiale de vile.
Cele nu mai putin de 5.000 de case si vile construite peste tot iin jurul orasului, cu preturi cuprinse iintre 100.000 de euro si un milion de euro, iinsumeaza o cifra de afaceri de peste 2,1 miliarde euro.
Cele mai mari sume sunt angrenate iin dezvoltarile demarate iin zona de nord a Capitalei, unde numai o singura companie, Baneasa Investment, a pus bazele unui cartier cu peste 2.700 de case si vile, construibile iintr-un termen de pana la zece ani.
De fapt, daca iin urma cu cinci ani apartamentele de bloc din Bucuresti si noile case din cartierele cu bariera nu suportau nicio comparatie din punctul de vedere al dotarilor si cu atat mai mult al preturilor, iin prezent, „gratie“ cresterii explozive a valorii de piata a apartamentelor, casa pe pamant a devenit alternativa reala a unei locuinte colective de oras.
Ritmul de crestere a preturilor la locuinte pe cele doua segmente a fost diferit si, dupa toate probabilitatile, pentru drumul spre majorare preturile locuintelor de oras au luat trenul accelerat, iin timp ce preturile locuintelor individuale de la periferie au preferat trenul de persoane.
Astfel, iin prezent, desi costul de achizitie al unei vile p