(Foto: Ziarul de Iasi)
Cu o singura interventie, in trei ani, sint Adrian Caliman, Fanica Danila, Mirela Dobresanciuc, iar Paul Benesch a deschis gura de doua ori. Pot fi considerati destul de scumpi la vorba, in conditiile in care un consilier a cistigat, in trei ani, in jur de 150 de milioane net. Iasul ar putea ramine fara multi dintre alesii locali.
Si asta, in conditiile in care se va lua in considerare initiativa Asociatiei pentru Drepturile Omului „LIDER", din Tirgu Mures, care a solicitat Ministerului Internelor si Reformei Administrative modificarea legii administratiei publice locale astfel incit mandatul alesilor locali care nu au nici o initiativa in sase luni sa inceteze.
Daca aceasta initiativa va fi concretizata, multi dintre consilierii locali si judeteni ar putea sa inceapa sa-si faca bagajele pentru a se intoarce acasa. Si aceasta pentru ca majoritatea consilierilor locali si judeteni deschid gura mai mult pentru a casca decit pentru a face un amendament la un proiect de hotarire. Despre initiative proprii, aproape ca nici nu se poate vorbi.
Cu citeva exceptii, consilierii lasa grija proiectelor in sarcina primarului sau a presedintelui Consiliului Judetean. Initiativele proprii se rezuma de multe ori la solicitarea de fonduri, fara ca respectivul consilier sa propuna si o sursa de obtinere a acestora.
Despre ce fac sau, mai bine spus, despre ce nu fac alesii iesenilor in forul local si cel judetean, cititi intr-o ampla analiza facuta de reporterii „Ziarului de Iasi".
Consiliul Local: Multe vorbe, putine idei
Caliman se ascunde in spatele sedintelor din comisii
Din 2004 si pina in prezent, Iasul a avut 37 de consilieri locali. Consiliul este format din 27 de persoane, dar, in timp, mai