Cu toate că, potrivit statisticilor, 20 la sută dintre români trăiesc sub pragul de sărăcie, câştigul salarial mediu brut din aDolj a fost, în luna februarie, de 1.200 de lei.
20% dintre români trăiesc sub pragul de sărăcie, conform unor declaraţii recente ale noului ministru al muncii, Paul Păcuraru. „După normele europene, o persoană care are mai puţin de 60% din venitul mediu brut al unui salariat se consideră ca făcând parte din populaţia săracă. Studiile pe care România le-a făcut au înregistrat praguri mai scăzute, de unul-doi dolari pe zi de persoană“, a declarat Paul Păcuraru pentru NewsIn. În pofida dinamicii economice ascendente, România se confruntă cu o problemă acută a sărăciei.
Craiovenii îşi duc cu greu traiul
Problema sărăciei este susţinută şi de craioveni, majoritatea nemulţumiţi de traiul pe care-l duc. „O ducem la fel de rău ca în anii trecuţi. Salariile mici şi preţurile tot mai mari ne duc la sapă de lemn“, a spus Denisa Popovici, o craioveancă de 35 de ani. „E greu! Preţurile sunt mari, iar salariile sunt aşa cum sunt. Noroc că am casă de la părinţi şi că multe produse alimentare le primesc de la ţară, că altfel nu ştiu cum aş fi trăit din 440 de lei pe lună“, a afirmat Dorin L., de 27 de ani.
Şi pensionarii se plâng de veniturile mici, mai ales că le e greu să accepte că nu mai pot să-şi ajute copiii şi nepoţii. „E foarte greu! Toţi banii se duc pe mâncare şi medicamente. După o viaţă de muncă şi de plătit la stat fond de pensii, abia ne ducem traiul. Din ce să le dau şi eu nepoţilor un ban?“, se întreba Eliana M., o pensionară din Craiova, care nu vrea să primească ajutorul copiilor. „Eu i-am făcut, deci eu trebuie să-i ajut până mor“, a explicat aceasta. Nu toţi craiovenii sunt însă la fel de nemulţumiţi de traiul lor. „E mai bine. E drept că toţi banii îi cheltuim pe mâncare şi de concedii nu