În lipsa unui contract de service pentru repararea aparaturii medicale din dotare, Spitalul de Urgenţă Craiova nu poate asigura servicii minime de îngrijire a bolnavilor. Chirurgii sunt nevoiţi să amâne operaţii sau să trimită bolnavii pentru investigaţiile necesare la centre medicale particulare.
În urmă cu două săptămâni, un grup de medici sesiza conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova în legătură cu necesitatea achiziţionării unui aparat nou de anestezie pentru blocul operator de la etajul VI care deserveşte Clinica de Ortopedie. Medicii susţineau că vechiul aparat, unul din cele două aflate în dotarea blocului operator de zeci de ani, se defectează frecvent, punând în pericol viaţa bolnavilor: „Aparatul nu poate asigura anestezia în condiţii optime de securitate“.
În ciuda avertismentelor, aparatul a fost reparat şi repus în funcţiune. Contactat de reporterii Gazetei de Sud, şeful Clinicii de Ortopedie, dr. Dan Grecu, a spus că aparatul de anestezie este doar unul dintre puţinele dispozitive pe care medicii se mai pot baza: „Cred că, în prezent, aproximativ 20% din aparatura medicală a spitalului este în stare de funcţionare“.
Tomograful s-a stricat
Pe lângă atâtea probleme create de aparatura veche, ceea ce mai lipsea era o defecţiune şi la aparatura medicală modernă (puţină, ce-i drept) achiziţionată pe bani grei în ultimii ani de Ministerul Sănătăţii. De câteva zile, computerul tomograf s-a defectat, iar pacienţii sunt plimbaţi cu targa până la Centrul Prima Medical pentru o astfel de investigaţie.
Conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova neagă că ar fi probleme atât de grave cu aparatura medicală şi spune că persoanele care susţin acest lucru sunt răuvoitoare. „Singurul aparat care perturbează activitatea este tomograful, dar, în baza contractului pe care îl avem cu altă unitate care are în dotare un