Este un desert grecesc care nu este exagerat de dulce, de aceea este perfect alături de celelalte feluri de mâncare. Rafinată şi delicată, această prăjitură cu lămâie vă va încânta întreaga familie.
Ingrediente: 430 g făină pentru prăjitură, 5 g praf de copt, 2 g sare, 6 ouă, 400 g zahăr alb, 225 g unt sau margarină, 4 g coajă de lămâie, 30 ml zeamă de lămâie, 235 ml iaurt gras.
Preparare:
Daţi drumul la cuptor şi lăsaţi-l să se încălzească. Se amestecă făina, praful de copt şi sarea până când devin omogene. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Într-un bol mare, bateţi albuşurile până când se formează o spumă. Adăugaţi gradual zahărul (doar o ceaşcă şi jumătate) şi continuaţi să amestecaţi până când capătă consistenţă (până când rămâne pe tel). Se amestecă untul/margarina cu restul de zahăr, cu gălbenuşul de la ouă, coaja şi zeama de lămâie, până când întregul amestec devine pufos.
Se combină cele două compoziţii şi se amestecă uşor. Se adaugă gradual iaurtul şi se amestecă până când se omogenizează. Ungeţi o tavă un pic mai înaltă cu unt sau margarină şi puneţi amestecul în tavă, după care se introduce în cuptor. Se lasă timp de 50 - 60 de minute. După ce se scoate de la cuptor, se lasă să se răcească şi se scoate pe un platou. Se poate îmbrăca în frişcă.
Timp de preparare: 80 de minute
Complexitate: medie Este un desert grecesc care nu este exagerat de dulce, de aceea este perfect alături de celelalte feluri de mâncare. Rafinată şi delicată, această prăjitură cu lămâie vă va încânta întreaga familie.
Ingrediente: 430 g făină pentru prăjitură, 5 g praf de copt, 2 g sare, 6 ouă, 400 g zahăr alb, 225 g unt sau margarină, 4 g coajă de lămâie, 30 ml zeamă de lămâie, 235 ml iaurt gras.
Preparare:
Daţi drumul la cuptor şi lăsaţi-l să se încălzească. Se amestecă făina, praful de copt şi sarea până c