Ca si alte cladiri de interes public din capitala Banatului, salile de sport si bazinele de inot sunt intr-o cumplita suferinta. De decenii nu s-a mai investit aproape deloc in aceste imobile, pentru ca despre constructia unora noi nici nu putea fi vorba. Patrimoniul era oricum sarac, mai ales in ceea ce priveste bazinele, cel mai reprezentativ dintre ele functionand intr-un fost hangar sovietic, fara tribune si alte facilitati absolut necesare.
Sala Olimpia, construita la inceputul anilor ’70 pe tipicul celor mai modeste "polivalente" din tara este uzata fizic si moral. Acolo se inghesuie echipe de la aproape toate disciplinele sportive, spectacole de toate genurile, iar, mai nou, chiar targuri si expozitii. Sigur, mai sunt sali ale scolilor sportive si universitatilor sau ale unor investitori privati, dar nici una nu indeplineste conditii minime pentru a organiza competitii de anvergura sau pentru a primi un numar rezonabil de spectatori. In cele din urma, dupa demersuri ale autoritatilor locale, aceste obiective au fost cedate de Guvern comunitatii. Edilii s-au angajat sa investeasca, insa nu anul acesta, pentru ca transferul s-a realizat dupa aprobarea bugetului. Problemele sunt, insa, mult mai profunde, deoarece la bazin numai lamele buldozerelor mai pot fi de folos, iar sala Olimpia necesita o extindere pentru care nu este spatiu suficient. Mai mult, toate echipele care joaca si se antreneaza acolo vor pleca in exil... nu se stie unde.
La Resita, in schimb, unde bazinul olimpic si sala polivalenta erau de multa vreme in patrimoniul autoritatilor locale, se pare ca in curand vor fi finalizate lucrarile de renovare si extindere. Iata cum, o comunitate cu un buget incomparabil mai mic, reuseste sa-si salveze doua obiecte esentiale ale infrastructurii sportive carasene. Chiar daca singurul sport relevant si cu rezultate pe malurile Barzavei il reprezinta