Primul-ministru pune sub semnul intrebarii obiectivitatea judecatorilor Curtii Constitutionale. In calitate de presedinte al PNL insa, Tariceanu refuza sa isi asume responsabilitatea pentru voturile parlamentarilor liberali. El a anun-tat ca senatorii si deputatii PNL vor vota astazi cum cred de cuviinta.
"Nu stiu daca ar fi potrivit ca eu, ca prim-ministru, sa comentez deciziile Curtii, care este suverana in ceea ce decide. Dar pot spune cu foarte mare sinceritate ca am avut unele nedumeriri cand am citit ieri (n.r.- marti) comunicatul Curtii Constitutionale in care se spune foarte clar ca presedintele nu si-a depasit prerogativele constitutionale, cu toate ca, in urma cu aproximativ 10 zile, Curtea a decis - in cazul sesizarii de neconstitutionalitate pe care am facut-o in legatura cu refuzul presedintelui de a numi un ministru de Externe - ca acesta nu are un drept de veto in privinta numirii ministrilor. Cu alte cuvinte, Curtea a constatat ca presedintele a incalcat Constitutia, iar acum spune ca nu a incalcat-o", a declarat ieri primul-ministru, la finalul sedintei de Guvern.
Cateva ore mai tarziu, dupa o intrunire a Biroului Politic Central al PNL, Tariceanu a anuntat ca recomanda parlamentarilor sai sa voteze conform propriilor optiuni. Intrebat daca el va fi prezent la sedinta plenului reunit, Tariceanu a spus ca are „obligatia”, in calitate de deputat, sa participe la sedinta Parlamentului. Dar a anuntat ca nu va vota.
In ceea ce priveste acuzatiile aduse de catre Mircea Geoana sefului statului si conducerii SRI, primul-ministru a spus ca decizia Curtii incepe sa fie inconjurata de numeroase si grave semne de intrebare, iar daca afirmatiile liderului PSD se adeveresc, ar fi "un cutremur de gradul 8 pe scara Richter".
Primul-ministru pune sub semnul intrebarii obiectivitatea judecatorilor Curtii Constitutionale. In calitate de presedin