Pentru ca era prea mare diferenta intre chiriile de pe piata libera si cele practicate de stat pentru locuinte, Guvernul a dat o hotarare prin care preturile chiriilor de stat au crescut de trei ori. Cu toate ca rtespectiva hotarare a aparut pe 30 martie 2007, ea se aplica retroactiv de la 1 martie 2007, urmand ca cei in cauza sa plateasca chiria pana pe 10 aprilie.
„Oamenii au venit la noi sa se planga de faptul ca si asa nu aveau din ce sa traiasca. Nu este vina Primariei Ploiesti pentru aceasta situatie. Ii intelegem pe oameni cu atat mai mult cu cat le stim situatia sociala.
Cei mai multi sunt in varsta, unii bolnavi si cu venituri foarte mici si nu au avut bani sa cumpere apartamentele de la stat”, ne-a declarat Gheorghe Bratosin, seful Directiei de Patrimoniu din cadrul Primariei Ploiesti. Daca pana acum chiria pentru apartamentul de stat cu doua sau trei camere era de 450.000 lei vechi, acum, cea mai ieftina chirie va ajunge la 1,3 milioane de lei vechi.
In Ploiesti, in aceasta situatie se afla 1.200 de familii, care impart 400 de apartament si 300 de imobile provenite din case nationalizate care nu au fost cerute la retrocedare. Pentru neplata chiriei timp de trei luni consecutiv, Primaria Ploiesti ar trebui sa-i actioneze in instanta pentru evacuare pe chiriasi, dar de multe ori, oamenii sunt pasuiti de catre autoritati. Pentru ca era prea mare diferenta intre chiriile de pe piata libera si cele practicate de stat pentru locuinte, Guvernul a dat o hotarare prin care preturile chiriilor de stat au crescut de trei ori. Cu toate ca rtespectiva hotarare a aparut pe 30 martie 2007, ea se aplica retroactiv de la 1 martie 2007, urmand ca cei in cauza sa plateasca chiria pana pe 10 aprilie.
„Oamenii au venit la noi sa se planga de faptul ca si asa nu aveau din ce sa traiasca. Nu este vina Primariei Ploiesti pentru aceasta