Potrivit lichidatorului ARO, Gheorghe Banu, pe 4 mai va avea loc o noua licitatie, a treia, pentru vanzarea activului principal al uzinei, respectiv blocul functional. Acesta contine, printre altele, sectiile vopsitorie, presa, montaj, caroserie, o alta hala motor etc. Suprafata totala este de 460.000 metri patrati, din care 167.000 metri patrati construiti. Fiind a treia licitatie, pretul de pornire a scazut de la 76,080 milioane lei noi la 53 milioane lei noi.
Pana acum au fost vandute urmatoarele active ARO: Fabrica de Piese si Subansamble Auto (FPSA) cu 23 miliarde lei vechi, Centrul de Studii pentru Automobile Romanesti (CESAR) cu 36,6 miliarde lei vechi, Hala Motor (de 5000 metri patrati) cu 11 miliarde lei si baza sportiva ARO (in suprafata de 1,5 hectare) cu 33 miliarde lei. Pe activele vandute dupa declansarea falimentului s-au incasat aproape 3 milioane euro. Potrivit lichidatorului, "in toate cele trei active ARO vandute se munceste, fiind facute angajari", iar sumele au fost achitate in termenele legale. FSM (Fabrica de Scule si Matrite) a fost vanduta de Perez inca din februarie 2004, cu suma de 2,7 milioane de euro. "Personal pot spune ca toate firmele cumparatoare si-au achitat contravaloarea activelor ARO achizitionate in termenii legali. Din vanzarea FPSA, CESAR, Hala Motor si a terenului sportiv a fost incasata suma de 100 miliarde de lei. La ARO, cred ca este destul de probabil ca nu se vor mai produce autoturisme, dar vor fi create locuri de munca tot atatea cate erau inainte de declansarea reorganizarii judiciare", a apreciat lichidatorul Gheorghe Banu.
Pentru licitatia din 4 mai si-au exprimat interesul doua entitati – "Urban Management Developement" Bucuresti (cumparatorul bazei sportive ARO) si "Amarom Automotiv Romania", cumparatorul CESAR. ARO mai are cateva active de scos pe taraba: Centrul General de Comercializare ARO (CGCA), c