Ieri se făcuse deja ora 17:00 când Curtea Constituţională luase act de suspendarea preşedintelui, iar de la Cotroceni nu se auzea nimic nici despre vreo demisie, nici despre predarea ştafetei către preşedintele interimar. De altfel, Nicolae Văcăroiu căuta să dea de Băsescu ca să-şi anunţe venirea la Cotroceni şi nu reuşea.
În schimb, dinspre apropiaţii lui Traian Băsescu şi dinspre PD veneau "păreri, credinţe, suspiciuni" că aceasta nu va mai demisiona, alegând să meargă la referendumul în care populaţia să decidă dacă îl demite sau nu. Mai consistent, oficial, pe agenţiile de presă curgeau rugăminţile unor filiale să-şi anuleze anunţul cu demisia. "Îi cerem preşedintelui României, cu scuzele de rigoare faţă de popor, să nu-şi dea demisia şi să rămână un preşedinte suspendat, să încercăm, prin referendum, să-l ducem acolo unde este", a declarat, de la Bistriţa, vicepreşedintele PD Ioan Oltean, explicând că, dacă până joi era "adeptul demisiei preşedintelui şi nu a jumătăţilor de măsură", după apariţia intenţiei de a i se interzice lui Băsescu să candideze şi-a schimbat părerea. În momentul în care a promis că demisionează la cinci minute după suspendare, Băsescu nu ştia ce-l aşteaptă, l-a scuzat Oltean.
ÎNDEMNURI. PD Arad i-a cerut tot public lui Băsescu să nu mai demisioneze, pentru a nu permite "coaliţiei antiprezidenţiale" să-şi facă jocurile, "împiedicându-l prin jocuri murdare de culise să candideze pentru un nou mandat". Deputatul Augustin Zăgrean, căruia Băsescu tocmai ce i-a semnat numirea ca judecător la Curtea Constituţională, şi-a exprimat şi el opinia că Băsescu ar trebui să renunţe la ideea de a-şi da demisia şi să se supună votului popular în cadrul unui referendum, întrucât acesta este pasul următor, în conformitate cu Constituţia. Însuşi preşedintele PD, Emil Boc, a arătat că ar reflecta de două ori, dacă ar fi în locul lui Traian Băsescu