» Crem Caffe Royal din Piata Romana vine cu doua concepte noi – seminarii de preparare a cafelei si de cultura gastronomica.
» Ce individualizeaza localul pe piata cafenelelor din Bucuresti este aerul
de club exclusivist.
» La primul etaj functioneaza "5 Senses", un centru de consultanta gastronomic; iar la etajul doi, "Coffeee Training Center".
Situata pe Lascar Catargiu, colt cu Piata Romana, cafeneaua "Crem Caffe Royal" este a doua locatie deschisa in Bucuresti, dupa cea de la Universitate - preconizandu-se extinderea si in alte orase din tara - Ploiesti, Brasov, Cluj, Sibiu, Oradea. Conceptul este italian, prima cafenea Crem Caffe deschizandu-se la Trieste, in 1950, iar din 2003 face parte din grupul Julius Meinl.
"Cafeneaua e rodul intalnirii a patru oameni: Miki Hailblum, proprietarul, sommelierul Laurentiu Achim, chef-cuisiner-ul Alexandru Neuman si Assi Drory, manager trainer, un team romano-israelian", detaliaza Luminita Blidaru, marketing manager. "Pe 24 aprilie pregatim lansarea terasei de vara, pe care am conceput-o ca un eveniment monden si cultural, cu ajutorul editurii Polirom".
Cafeneaua are oricum un aer cult, distins: stucaturile interioare si vitraliile sunt reconditionate impecabil, insistand pe tonuri de verde, auriu si rosu, iar in mocheta piciorul se afunda. Sunt peste 26 de sortimente de cafea, noua sortimente de ciocolata. Pe langa acestea, exista si un meniu consistent, constand in sandvisuri, salate, omlete (meniuri tipice pentru o cafenea), dar si – avand in vedere specificul italian – pizza sau paste. Preturile sunt pe masura luxului: cafeaua costa intre 6 si 19 lei (irish cafe), salatele intre 12 si 19 lei; pornind de aici, clientela se selecteaza imediat.
Biblioteca, vinuri de top si seminarii de degustare
"5 Senses", clubul de educatie gastronomica de la etaj, cuprinde o bibli