De la mijlocul primaverii si pana vara tarziu, polenul plantelor, laolalta cu poluarea, fac milioane de victime. Cele mai frecvente afectiuni sunt cele respiratorii, iar dintre acestea, astmul bronsic, care e totodata si cel mai grav. In cele ce urmeaza, va oferim cele mai bune remedii naturale impotriva acestei afectiuni.
Ce este astmul bronsic?
Este o boala respiratorie in care bronhiile, adica acele cai de acces ale aerului catre plamani, sunt inflamate si ingrosate, ceea ce impiedica respiratia normala. In functie de cauzele care produc inflamatia bronhiilor avem doua tipuri de astm: astmul infectios si astmul alergic, acesta din urma fiind si cel mai frecvent intalnit. Bolnavii de astm bronsic au in timpul crizelor o senzatie de lipsa de aer, de greutate in respiratie (dispnee), fiindu-le foarte dificil mai ales sa expire. Astmul se manifesta mai accentuat noaptea, pentru ca atunci creste si secretia de mucus ce produce obstructia cailor respiratorii. In timpul zilei, crizele de astm sunt declansate de aerul poluat, de fumul de tigara, de particulele de polen sau de praf ajunse in plamani, de stresul psihic accentuat, de alimentele cu aditivi sintetici si de alte produse care produc alergie.
De ce frecventa bolii creste necontenit?
Sunt cinci cauze principale: poluarea, alimentatia cu tot mai multi agenti toxici, cresterea nivelului de stres psihic, abuzul de medicamente si tutunul. Sa incepem in ordine inversa, cu ultimul factor mentionat: fumul de tutun, considerat unanim "criminalul perfect pentru plamani", deoarece creeaza o atmosfera mai poluata decat cea mai mare aglomeratie urbana, agresand plamanii fumatorilor, dar si ai nefumatorilor aflati in preajma. Abuzul de medicamente este si el un factor care a dus la cresterea exponentiala a numarului bolnavilor de astm. Aceasta, pentru ca oamenii apeleaza la medicame