Colosseumul, biserici celebre, fantani fabuloase, restaurante pitoresti, zgomotul din piete, traficul intens, preparatele culinare, vinurile si muzica constituie motive intemeiate de a nu rata o vizita la Roma. Metropola plina de vestigii istorice, indiferent daca este vorba despre morminte etrusce, biserici crestine, palate renascentiste sau bazilici baroce, aminteste de un muzeu in aer liber unde prezentul persista asupra trecutului, asa cum a facut-o de peste doua milenii. Cu atatea muzee, monumente si opere de arta este intr-adevar dificil sa va hotarati cu ce sa incepeti: fie cu vizitarea Colosseumului sau Bazilicii Sf. Petru, ori poate cu vizitarea Vaticanului, a castelului San Angelo, a Capelei Sixtine, Panteonului, Foro Romani, Biserica Santa Maria Trastevere, Piazza Venetia sau Columna lui Traian.
Roma este, totodata, si una dintre cele mai populare destinatii pentru cumparaturi, un etalon al modei. Amatorii de shopping au toate argumentele sa se plimbe prin nesfarsitul labirint de strazi, admirand si cumparand din elegantele magazine de langa Piazza di Spagnia, Piazza Colonna, Piazza Barberini, strazile Via del Corso, Via del Babuino, Via Borgognona, Via Cola Di Rienzo, Via dei Coronari, Via Francesco Crispi, Via Frattina, Via Nazionale, Via Sistina si multe altele.
Roma mai este faimoasa si pentru gastronomia locala. Aromele si sosurile bogate abunda in multe feluri de mancare tipice zonei, iar pastele si gnochi sunt servite in majoritatea restaurantelor.
Ce vizitam?
Colosseumul
Colosseumul ramane cea mai vestita si mai mare arena construita vreodata de romani. Initiativa construirii sale a avut-o imparatul Nero, ca urmare a influentei majore pe care o aveau in acele timpuri luptele de gladiatori. Astfel, s-a realizat o arena imensa pentru asemenea spectacole publice. Termenul de Colosseum provine de la st