Eugen Georgescu, directorul societăţii de drumuri a Consiliului Judeţean Dolj, a fost propus pentru destituire de conducerea administraţiei doljene, ca urmare a neregulilor constatate de comisia desemnată de executiv să-i verifice activitatea. Managerul susţine însă că totul este o răzbunare, concertată de pesediştii din consiliu.
Acuzaţiile la adresa directorului Societăţii Comerciale Lucrări Drumuri şi Poduri au început încă de anul trecut, când Eugen Georgescu a părăsit rândurile pesediştilor doljeni, autosuspendându-se din partid. Luni la rând, consilierii judeţeni PSD au criticat activitatea directorului societăţii al cărei acţionar unic este Consiliul Judeţean Dolj, atât în plenul şedinţelor de consiliu, cât şi pe holurile instituţiei, unde tot mai des a fost discutată schimbarea sa din funcţie, mai ales după ce un raport privind salariile directorilor instituţiilor din subordinea CJ a relevat faptul că Georgescu a avut în luna august a anului trecut un venit de peste 215 milioane de lei, sumă în care era inclusă o primă anuală de şase salarii. De aici, susţine conducerea administraţiei doljene, i se trage directorului Georgescu propunerea scrisă de schimbare din funcţie, care va fi dezbătută la şedinţa de joi a consiliului. Trebuie menţionat însă că prima anuală pentru îndeplinirea obiectivelor din contractul de manager a fost negociată de Georgescu în 2004 cu un reprezentant al consiliului, Constantin Răducănoiu, pe vremea aceea consilier judeţean, iar prima de şase salarii a fost aprobată anul trecut chiar de consilierii judeţeni, în cadrul unei şedinţe.
Înlocuitorul lui Georgescu, propus la şedinţă
Imediat după ce a devenit public faptul că directorul a încasat într-o singură lună peste 200 de milioane de lei vechi, în cadrul unei şedinţe de consiliu, executivul CJ a propus constituirea unei comisii care să verifice modul în