Rogojeni, oraşul Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj. Un cătun în care mai locuiesc aproximativ 30 de oameni, majoritatea vârstnici. O punte şubredă este singura cale de acces către satul lor, în care nu există magazin, şcoală sau biserică.
Rogojeni se află la o distanţă de trei kilometri de oraşul Târgu Cărbuneşti, peste apa râului Blahniţa. Ca să ajungi aici trebuie să treci pe o punte peste râu, care reprezintă singura legătură a localnicilor cu restul lumii. Vara, când nivelul apei scade, oamenii trec şi prin apă. Puntea care-i ţine pe localnicii din Rogojeni în contact cu restul lumii este însă şubredă. Cablurile metalice care o susţin sunt ruginite, multe scânduri lipsesc, iar altele sunt putrezite. Scândurile trosnesc sub greutatea corpului şi pot ceda în orice moment, un accident fiind oricând posibil.
Mai mult decât atât, puntea se balansează ameţitor, încât ai senzaţia că se răstoarnă. Doar pe una din părţi există un cablu pentru susţinere. Trecerea peste această punte este o adevărată aventură. Ca să ajungi în sat, trebuie să mergi pe o potecă ce se intersectează cu uliţa care duce la casele localnicilor. Prima dată se zăreşte cimitirul micuţei aşezări. Îngrijit şi cu flori pe aleile dintre morminte, cimitirul nu are biserică.
O tânără mămică trece puntea cu copilul în braţe
Rogojeni este un mic colţ de rai. Aşezată pe un deal, la marginea unei păduri de salcâmi, zona este superbă, dar izolată de restul lumii. De aici se poate vedea oraşul Târgu Cărbuneşti, dar şi dealurile care înconjoară zona. Aici se aude doar ciripitul păsărilor, zgomotul urban pierzându-se undeva în depărtare. Dacă ar exista un pod peste râul Blahniţa, care să facă legătura cu satul lor, localnicii ar fi cei mai fericiţi oameni. În sat nu există magazin sau şcoală, iar oamenii trebuie să meargă în Târgu Cărbuneşti. În caz de urgenţă, ambulanţa sau maş