O companie din Noua Zeelanda a anuntat ca a gasit finantare pentru a lucra la un proiect prin care s-ar putea obtine etanol din monoxid de carbon, informeaza International Herald Tribune. Reprezentantii Lanza Tech, companie cu sediul in Auckland, au declarat ca au descoperit un proces de fermentare prin care o bacterie se hraneste cu monoxid de carbon, eliberand apoi etanol.
Etanolul este unul din cele mai populare tipuri de bio-combustibili, in acest moment fiind obtinut cu preponderenta din porumb.
Sean Simpson, director fondator al Lanza Tech, a declarat ca a obtinut o finantare de 3.5 milioane de dolari de la compania Khosla Ventures pentru a pune la punct o fabrica de producere la scara comerciala a etanolului.
Combustibili curati
Vinod Khosla, co-fondator al Sun MicroSystems si detinatorul Khosla Ventures a investit in mai mult de 20 de afaceri care se ocupa cu preponderenta de tehnologiile de identificare a unor combustibili “curati”.
Acesta a declarat ca inventia LanzaTech s-a evidentiat prin capacitatea de a fi pusa in aplicare la scara industriala si mai ales prin experienta cercetatorilor acestei companii.
“Cand le-am prezentat-o partenerilor mei s-a observat ca tehnologia rezista oricarui test si mai ales ca afacerea e sigura din punct de vedere al proprietatii intelectuale”, a spus Khosla.
Referindu-se la bacteria care este cheia intregului proces, Khosla a fost foarte transant.
“Performantele acestor ganganii iti dau mintea peste cap. Nu m-as fi asteptat la un asemena rezultat in urma cercetarii acestui micut laborator din Noua Zeelanda” a mai spus Kosla.
Inovatia Lanza Tech consta in aceea ca poate produce etanol nu dintr-un carbohidtrat, ci din monoxid de carbon care este un gaz. Monoxidul de carbon este un gaz ce rezulta in urma anumitor procese in