Băutura orientală, numită şi ciuperca japoneză, poate curăţa organismul de toxine Faima acestei băuturi s-a răspândit din Japonia spre Europa de Est, şi apoi către Occident. A fost Băutura orientală, numită şi ciuperca japoneză, poate curăţa organismul de toxine Faima acestei băuturi s-a răspândit din Japonia spre Europa de Est, şi apoi către Occident. A fost studiată de laboratoarele din toată lumea şi s-a ajuns la concluzia că are efecte benefice asupra organismului. În România, Kompucha se găseşte fie sub formă de capsule la unităţile Plafar, fie sub formă de ciupercă distribuită de cei care o cultivă
în borcane. Băutura orientală Kompucha, cunoscută de japonezi încă de acum 2.500 de ani, a stârnit şi interesul medicilor din Europa. Reţeta nu s-a răspândit la voia întâmplării. De la negustorii orientali de mirodenii, secretul a fost preluat de terapeuţi şi călugări ce vieţuiau în unele mănăstiri din Europa. Şi fiecare a testat leacul în diferite împrejurări. În Rusia, de exemplu, fenomenul Kompucha a fost studiat cu toată atenţia de medicii de la Institutul bacteriologic din Moscova, prin anii 1950, după ce băutura populară a fost consumată timp de câteva decenii de populaţia din zona Mării Baltice şi analizată de medicii interesaţi de efectul ei terapeutic. Băutura pregătită prin fermentaţie, prin intermediul ciupercii Kompucha, pusă la macerat în ceai verde sau negru, se hrănea cu zahărul pus în infuzie şi elimina o serie de substanţe hrănitoare precum vitamine, aminoacizi, substanţe antibiotive, acid lactic. Ciuperca trăia însă într-o colonie, în simbioză cu alte bacterii şi fermenţii cu putere de distrugere a viruşilor. Băutura, care provine prin fermentare datorită ciupercii, poate să înlăture toxinele. Alte studii care au continuat în diferite institute de cercetare şi spitale din ţări europene precum Anglia, Germania, Elveţia au completat concl