Traian Băsescu spune că îşi dă demisia la cinci minute după votul de suspendare din parlament. La o săptămână după declaraţie, parlamentul votează suspendarea. Traian Băsescu nu-şi dă demisia. Românii vor fi chemaţi la referendum. Probabil, referendumul nu va fi validat, pentru că nu se vor prezenta peste nouă milioane de alegători, cât cere legea. Sau poate va fi validat. Dacă nu va fi validat, Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni. Şi totul se reia de la bun început. Dacă referendumul va fi validat şi Traian Băsescu va avea cu un susţinător mai mult decât jumătate din lista electorală, dânsul se va întoarce la Cotroceni. Şi totul se reia de la bun început.
Politicienii români par să aibă tot timpul din lume. În lumea lor, paralelă cu viaţa reală, se comportă de parcă ar fi nemuritori.
Am cunoscut destui oameni care trăiesc în lumi paralele. Dar numai ca pregătire pentru ceea ce va urma. Ce m-a uimit la mulţi dintre occidentali a fost foarte grijulia planificare a timpului la scară lungă: 10, 20, uneori 30 de ani. Când am început să călătoresc în străinătate, evident, după decembrie 1989 - înainte de Revoluţie nici măcar nu mă puteam gândi la paşaport -, am întâlnit oameni care, într-un fel sau altul, mi-au marcat dacă nu acţiunile, cel puţin gândurile mult timp după aceea. Unii dintre ei trăiau în lumi paralele. Ziua mergeau la serviciu, îşi făceau treaba, iar seara se ocupau de cu totul altceva, ca pregătire pentru următoarea perioadă de viaţă. Aceşti oameni trăiesc în lumi paralele, dar nu paranoice. Ocupaţia de seară - sau de week-end - avea un sens. Fie era o pregătire pentru perioada de pensie, fie doreau să se consacre altei cariere decât celei pe care o parcurseseră deja, fie, pur şi simplu, aveau un disponibil de timp, energie şi talent pe care nu le lăsau să se irosească. Timpul are valoare pentru aceşti oameni, nu numai preţ. Când te uiţi