Gala Premiilor UNITER 2007, considerat a fi cel mai important eveniment al vieţii teatrale din România, a avut loc la Sibiu, capitală culturală europeană, toate celelalte 14 ediţii desfăşurându-se la Bucureşti. Nu au lipsit nici controversele, din pricina viziunilor diferite a trei regizori de elită: Andrei Şerban, Alexandru Tocilescu şi Mihai Măniuţiu. Cele mai nominalizate piese de teatru, la diverse categorii, au fost: „Purificare“, de Sarah Kane (Teatrul Naţional Cluj), „Elizaveta Bam“, după Daniil Harms (Teatrul „L.S. Bulandra“ Bucureşti) şi „Iubirea Fedrei“, de Sarah Kane (Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad).
Gala Premiilor UNITER s-a desfăşurat în 23 aprilie, ziua naşterii marelui Will, într-un pavilion multifuncţional, special instalat, fireşte, în Sibiu. S-au acordat premii pentru: debut, cea mai bună actriţă în rol secundar, cel mai bun actor în rol secundar, cea mai bună actriţă în rol principal, cel mai bun actor în rol principal, cea mai bună scenografie, cel mai bun regizor, cel mai bun spectacol, critică teatrală, teatru radiofonic etc. Totuşi, cea mai importantă distincţie - decernată de Senatul Uniunii Teatrale din România, în cadrul galei - şi care nu a fost pusă la îndoială de nimeni, a revenit Festivalului Internaţional Shakespeare, organizat de Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ şi de Fundaţia „William Shakespeare“ din Craiova.
Premiul de Excelenţă i-a fost înmânat lui Emil Boroghină, director artistic şi executiv al Festivalului Internaţional Shakespeare, pentru ediţia din 2006, apreciată ca fiind una de excepţie. Cunoscutul actor craiovean, Emil Boroghină, a extins ultima ediţie a celebrului festival, unic în Uniunea Europeană, inclusiv la Bucureşti, pentru care merită toate ovaţiile. Gala Premiilor UNITER 2007, considerat a fi cel mai important eveniment al vieţii teatrale din România, a avut loc la Sibiu, capitală culturală europeană