Şeful Clinicii de neurochirurgie, dr. Alexandru Cameniţă, a lucrat în Spitalul de Urgenţă după 1 aprilie, deşi nu mai era angajat al unităţii, susţine dr. Cristina Calangiu, managerul Spitalului de Urgenţă Craiova. „Dr. Cameniţă nu a respectat decizia de desfacere a contractului de muncă dată de conducerea spitalului, continuând să vină la spital şi chiar să opereze“, a spus dr. Calangiu. Managerul Spitalului de Urgenţă Craiova susţine că, după ce a verificat temeinic acest lucru, a făcut plângere penală împotriva dr. Cameniţă, la care a anexat şi fotocopii după fişele medicale care demonstrează că medicul neurochirurg a efectuat intervenţii chirurgicale după 1 aprilie, data intrării în vigoare a deciziei de desfacere a contractului de muncă.
Managerul a mai spus că nu i-a interzis niciodată dr. Cameniţă să intre în spital, aşa cum acesta ar fi afirmat în mai multe ocazii: „Nu i-am interzis accesul în clinică. Am primit de la Senatul Universităţii rugămintea să-l las să-şi efectueze o oră de seminar în clinică până la sfârşitul anului universitar şi nu puteam să-l împiedic să-şi desfăşoare activitatea cu studenţii“.
Spitalul va face recurs
Cât despre decizia prin care Tribunalul Dolj i-a dat câştig de cauză medicului neurochirurg, dr. Calangiu susţine că nu a primit nici un document oficial în acest sens, iar certificatul obţinut de dr. Cameniţă nu are nici o valoare. Managerul spitalului spune că, dacă va primi un act oficial care să confirme cele spuse de dr. Cameniţă, va face recurs.
Pe de altă parte, dr. Cameniţă susţine că a anunţat conducerea spitalului de hotărârea judecătorească, ba, mai mult, sentinţa Tribunalului Dolj, prin care neurochirurgul este reîncadrat, a fost afişată pe site-ul Tribunalului Dolj.
Dr. Cameniţă a declarat în urmă cu două zile că nu a mai efectuat intervenţii chirurgicale după intrarea în vigoare a