Din dorinţa de a avea cât mai multe produse cosmetice, creme şi măşti, multe dintre reprezentantele sexului frumos fac o greşeală care ar putea să lase urme neplăcute asupra tenului lor. Toate produsele cosmetice au un termen de garanţie care trebuie respectat cu stricteţe. Din momentul în care desigilaţi un produs, acesta este bun de utilizat doar atâta timp cât se află în termen şi dacă au fost respectate condiţiile de păstrare şi folosire ale acestuia. Dacă între timp constataţi că rimelul dumneavoastră a căpătat un miros dubios sau rujul are o consistenţă ciudată, renunţaţi să le mai folosiţi. În caz contrar, vă puteţi alege cu diferite alergii sau chiar infecţii. O atenţie deosebită trebuie să acordaţi creionului contur pentru ochi, pentru că această zonă este mai sensibilă decât restul feţei.
Reguli de întreţinere a produselor cosmetice
Un produs cosmetic îşi păstrează proprietăţile timp de trei ani dacă este sigilat. O dată desfăcut, acesta urmează alte reguli de utilizare, acelea menţionate pe ambalajul produsului.
• Pudra compactă are un termen de valabilitate de trei ani, în timp ce pudra pulbere nu are termen - limită de folosire.
• Fardurile cremă (atât de obraz, cât şi de ochi) sunt bine de folosit doar 18 luni de la data achiziţionării.
• Rujurile şi glossurile au un termen de valabilitate mai redus, acestea pot fi folosite doar şase luni.
• Fondurile de ten au termene de valabilitate diferite, în funcţie de compoziţia lor. Cele pe bază de apă îşi păstrează proprietăţile timp de un an; cele uleioase rezistă an şi jumătate.
• Creioanele dermatograf şi batoanele corectoare (cele care ascund coşurile, petele neplăcute şi imperfecţiunile feţei) au un termen de valabilitate cuprins între trei şi şase luni.
• Lacurile de unghii, o dată desfăcute, sunt bune de folosit timp de un an. Dacă acestea sunt păstrate