Serbia a suspendat, ieri, contractul in valoare de 400 de milioane de dolari (293 de milioane de euro) cu societatea Cuprom Romania, deoarece partea romana nu a depus la timp suficiente garantii financiare pentru a cumpara principalul producator de cupru al Serbiei, Rudarsko Topionicarski Basen Bor (RTB BOR), a informat Agentia de Privatizare a Serbiei, citata de Associated Press.
Anuntul a survenit pe fondul cresterii neintelegerilor cu partenerii romani, legate de cumpararea minelor si unitatilor RTB Bor.
Saptamana trecuta, Cuprom Romania a semnalat ca s-ar putea retrage din intelegere, acuzand "o schimbare considerabila a circumstantelor" si o asa-zisa opozitie din partea sindicatelor.
In martie, Cuprom a castigat licitatia pentru achizitionarea RTB Bor, prin lansarea celei mai mari oferte si a pledat pentru un plan de investitii in valoare de multe milioane de dolari pentru a rezolva problemele de mediu si de productie ale companiei.
Productia de cupru a RTB Bor a fost redusa de la 170.000 de tone pe an in 1970, la 40.000 de tone pe an in 2000.
Guvernul de la Belgrad urmeaza acum sa lanseze o noua licitatie pentru privatizarea companiei. Serbia a suspendat, ieri, contractul in valoare de 400 de milioane de dolari (293 de milioane de euro) cu societatea Cuprom Romania, deoarece partea romana nu a depus la timp suficiente garantii financiare pentru a cumpara principalul producator de cupru al Serbiei, Rudarsko Topionicarski Basen Bor (RTB BOR), a informat Agentia de Privatizare a Serbiei, citata de Associated Press.
Anuntul a survenit pe fondul cresterii neintelegerilor cu partenerii romani, legate de cumpararea minelor si unitatilor RTB Bor.
Saptamana trecuta, Cuprom Romania a semnalat ca s-ar putea retrage din intelegere, acuzand "o schimbare considerabila a circumstantelor" si o asa-zis