Circa 160 de milioane de euro doar pentru cercetare si dezvoltare, 650 de produse pe piata, activitati in 32 de tari si 1,4 milioane de euro cifra de afaceri anul trecut.
Gigantul farmaceutic islandez Actavis a ales anul trecut sa-si treaca in portofoliu producatorul roman de medicamente oncologice Sindan, iar saptamana aceasta a facut si ultimul pas de integrare in grup, prin schimbarea numelui in Actavis.
S-a modificat si strategia de afaceri, astfel ca mai multe medicamente romanesti vor trece granita si vor fi mult mai vizibile in farmacii. Nu s-a schimbat insa echipa, in care Robert Wessman, presedintele Actavis, spune ca are mare incredere.
EVZ: De ce Sindan si nu un alt jucator de pe piata romaneasca?
Robert Wessman: Pentru ca Sindan este dedicat segmentului de oncologie, pe care grupul Actavis nu se dezvoltase pana atunci. Procesul de productie in medicamente oncologice este extrem de complicat, iar in regiune doar Romania era specializata pe acest domeniu. Bineinteles, inainte de preluare ne-am uitat la toti jucatorii de pe piata romaneasca de medicamente.
Prin intermediul Sindan putem extinde portofoliul Actavis pe piata locala. De asemenea, ne-am dat seama ca piata romaneasca este foarte interesanta, o piata cu crestere spectaculoasa si cu potential mare.
Este foarte asemanatoare cu celelalte piete din regiune, in sensul ca exista multe marci mari si trebuie sa investesti semnificativ in departamentul de marketing, sa te faci cunoscut in spitale si farmacii.
Va intereseaza si alti jucatori de la noi? Antibiotice este in plin proces de privatizare.
In acest moment ne preocupa in principal dezvoltarea afacerii in Romania si integrarea Sindan in grupul Actavis. Poate, in viitor, vom fi interesati si de alti jucatori, insa in acest moment nu suntem interesati de noi ac