Plural este o revista editata de Institutul Cultural Roman, o sinteza de cultura si civilizatie romaneasca. Editata in diverse limbi straine, apare trimestrial si e destinata cu precadere publicului strain, in dorinta de a facilita accesul la cultura romana. Redactor-sef: Aurora Fabritius.
Revista a fost lansata in 1999 si pana acum au fost publicate aproape treizeci de numere, iar in ultima vreme numarul de pagini a sporit semnificativ (la peste 400). In general, revista apare cu cate o tema pe care o ilustreaza cu texte scrise special si (mai ales) extrase din diferite lucrari ale oamenilor de cultura romani. Din temele tratate pana acum, selectam: explorari in imaginar, arta si arhitectura, avangarda romaneasca, umanism si stiinta, Bucuresti - ghid sentimental, muzica timpului, confesiunea - forma de dialog, crearea si distrugerea folclorului, continentul Romania, eromania. Fiecare numar este ilustrat cu lucrari de valoare, iar la final cuprinde un fascicol apreciabil de reproduceri de lucrari ale unor artisti plastici romani.
Ultimele doua numere ale revistei merita o atentie aparte. Anul trecut a aparut un numar special: L'Autre langue notre. Le francais chez les Roumains. Este o antologie a celor mai bune texte in franceza scrise de cei mai cunoscuti autori de origine romana instalati si consacrati in cultura franceza (intre care Alexandru Odobescu, Nicolae Iorga, Neagu Djuvara, Serban Papacostea, Pompiliu Eliade, Alexandru Xenopol, Alexandru Cioranescu, Nicolae Titulescu, Alexandru Paleologu si multi altii). Antologia este realizata de Erwin Kessler.
Primul numar din acest an al revistei se numeste Identity and Destiny: ideas and ideology in interwar Romania. Este o antologie realizata de acelasi Erwin Kessler, referitoare la principalele teme ale dezbaterilor din perioada interbelica. Textele sunt grupate in trei parti: Romania apa