Nu lăsa vara să te ia pe nepregătite. Întâmpină primele raze de soare cu o piele deja bronzată şi pregătită să întâmpine capriciile sezonului estival. Cum vremea nu ne permite încă să ne îmbăiem în razele soarelui, nu ne rămân decât variantele de bronzare ceva mai artificiale.
Un leu, minutul la solar
Solarul este fără îndoială una dintre cele mai utilizate tehnici de bronzare artificială. În timp scurt, se pot obţine rezultate uimitoare fără ca pielea să fie atinsă de vreo rază de soare. Saloanele de bronzare din oraş practică cam aceleaşi tarife: un minut la solarul orizontal costă 1 leu, iar la cel vertical 1,4-1,5 lei. Pentru un bronz rapid şi de durată, specialiţtii recomandă combinarea şedinţelor la solarul orizontal cu şedinţele la solarul vertical. „Se începe cu două-trei şedinţe la solarul orizontal. Acesta oferă un bronz accentuat pe faţă, lămpile faciale fiind mai puternice. După care se poate trece la cel vertical, care conferă uniformizarea bronzului. Se poate începe cu 4-6 minute de expunere, în funcţie şi de aparat şi de tipul pielii. Şedinţa a doua poate avea şase minute. De la a treia şedinţă se poate mări durata şedinţei la 8-9 minute. Treptat se poate ajunge şi până la 15 minute. Pentru un bronz de durată sunt nevoie 5-6 şedinţe. Între prima şi a doua şedinţă se face o zi de pauză, după care se poate apela la solar zilnic”, explică Gyula Szabo, administratorul unui salon de bronzare.
Alternativa: crema
autobronzantă
O soluţie mult mai ieftină, pentru a da nuanţe arămii pielii, o constituie loţiunile autobronzante, ce conferă o pigmentare a pielii doar la suprafaţă. Autobronzantele se găsesc sub diverse forme: de la crema clasică, până la sprayul ce conferă acces uşor la toate zonele corpului.
Autobronzantul există şi sub formă de gel, însă acesta este destinat persoanelor care sunt deja bronzate. Loţiunile auto