Mihaela Biciu, manager general al societatii de servicii de investitii financiare Vanguard: Ne asteptam ca aceia care vor utiliza aceasta platforma sa fie deja investitori pe piata romaneasca de capital, iar din randul acestora probabil ca cei mai deschisi la astfel de oportunitati vor fi investitorii pe derivate de la Sibiu. Interzise in Statele Unite, fiind considerate prea riscante, contractele CFD permit tranzactionarea cu o marja cuprinsa de cele mai multe ori intre 3% si 10% si scutesc clientii de o parte a formalitatilor necesare pentru a tranzactiona pe o piata externa
Google, Microsoft sau General Motors sunt doar cateva dintre companiile ale caror titluri stau la baza contractelor derivate de tip CFD (Contract For Difference) care pot fi tranzactionate de orice investitor roman care are in cont minim 1.000 de euro.
Cele mai cunoscute instrumente financiare de pe pietele internationale (inclusiv piata valutara) pot fi tranzactionate de clientii Vanguard pe platforma lansata miercuri de societatea de brokeraj, Startrade XT.
Oportunitatea de a tranzactiona contracte si actiuni pe pietele internationale nu este o noutate absoluta in Romania. Intermediarul WBS Romania si societatea de consultanta in investitii KTD Invest se numara printre cei care care asigurau deja accesul clientilor printr-un broker international la cele mai dezvoltate piete de capital din lume.
"Ne asteptam ca aceia care vor utiliza aceasta platforma sa fie deja investitori pe piata romaneasca de capital, iar din randul acestora probabil ca cei mai deschisi la astfel de oportunitati vor fi investitorii pe derivate de la Sibiu", spune Mihaela Biciu, manager general al societatii de servicii de investitii financiare Vanguard.
CFD sunt contracte derivate care permit jucatorilor sa parieze pe scaderea sau cresterea unui activ fara sa il detina. @N_