Pentru ca cea mai mare parte a molozului rezultat de la sapaturile de la pasajul subteran din fata Halei Centrale a fost deja indepartat, arheologii sunt nevoiti sa apele la instrumente de mai mica dimensiune. Din acest motiv, sapaturile cu masini de mare tonaj ar putea fi intrerupte. Reprezentantii Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National au anuntat ieri ca dupa minivacanta de luni si marti va fi organizata o comisie formata din mai multi istorici, arhitecti si arheologi, care va lua o decizie in privinta soartei vestigiilor.
"Cel mai probabil miercuri vom organiza o comisie formata din mai multi istorici, arhitecti, arheologi si alti specialisti in domeniu. Vom lua o decizie daca vor fi oprite lucrarile de la Hala sau nu. In perioada urmatoare oricum se va munci mai mult cu spaclul", a declarat Vasile Munteanu, directorul Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National. Intre timp, la Hala Centrala, lucrarile scot la iveala fundatii aflate la adancimi din ce in ce mai mari. Specialistii afirma ca acestea sunt mult mai vechi fata de zidurile descoperite initial si ca deocamdata s-au stabilit cu exactitate limitele demisolului. "Am decopertat si mai mult zidurile celor zece camere descoperite. Acum putem sa spunem care sunt limitele acestei constructii. Astfel, demisolul are 30 de metri lungime, 12 metri latime, iar adancimea fundatiei atinge 6 metri", a declarat Bobi Apavaloaei, cercetator la Centrul de Istorie si Civilizatie Europeana si totodata membru al echipei de arheologi care supravegheaza lucrarile de la Hala Centrala.
Pentru ca cea mai mare parte a molozului rezultat de la sapaturile de la pasajul subteran din fata Halei Centrale a fost deja indepartat, arheologii sunt nevoiti sa apele la instrumente de mai mica dimensiune. Din acest motiv, sapaturile cu masini de mare tonaj