Foto: studiok.se
Pe data de 29 aprilie se celebreaza Ziua Internationala a Dansului, o sarbatoare ce are ca scop promovarea uneia dintre cele mai frumoase arte. In aceasta zi festiva, ritmul muzicii se simte peste tot in lume, iar publicul de pretutindeni este invitat sa-si arate abilitatile in ale dansului.
Fie ca prefera pasionalul tango, valsul vienez, salsa, polka, hip hop sau cazacioc, toti dansatorii profesionisti sau amatori din intreaga lume isi invita partenerele la dans.
"Dansul este cea mai frumoasa arta, pentru ca el nu este traducerea sau abstractizarea vietii; el este viata insasi" (Havelock Ellis). Dupa acest motto s-au ghidat cei care au considerat necesara stabilirea unei zile internationale a dansului.
Sarbatoatea, promovata de Consiliul International al Dansului, a fost introdusa in abia in 1982 si comemoreaza ziua de nastere a lui Jean-Georges Noverre, un celebru dansator si prim-balerin din Franta.
Printre scopurile acestei zile se numara promovarea dansului peste tot in lume si convingerea guvernelor de pretutindeni de a oferi dansului un loc corespunzator in toate sistemele de educatie, de la studii primare la cele universitare.
Si anul acesta, Ziua Internationala a Dansulul este organizata in peste 75 de orase din intreaga lume. Activitatile programate in acest zi includ reprezentatii ale dansului colectiv, lectii gratuite, un concurs de eseuri si o incercare de a intra in Cartea Recordurilor.
In timp ce la Buenos Aires, pe stadionul Luna Park au fost invitati peste 500 de dansatori profesionisti care sa-si arate abilitatea in tango, salsa, rumba, merengue, cha-cha sau rock'n'roll, la Viena, organizatorii au "apelat" la nobilul vals lent si la balet.
Dragostea in pasi de tango
Despre tango se scrie de peste o suta de ani. Muzica, dansul si poezia tangu