Pentru două apartamente din acelaşi imobil revendicat, două instanţe de judecată au dat două verdicte contrare: unul dă caştig de cauză chiriaşului, celălalt moştenitorilor. IMOBIL. In blocul din Strada Drobeta nr. 2, chiriasii de la parter si etajul 2 au pierdut procesul, iar cel de la etajul 1 l-a catigat Caz fără precedent: două instanţe de judecată au dat două verdicte perfect contrare in două acţiuni avand acelaşi obiect, şi anume legalitatea actelor de vanzare-cumpărare, către chiriaşi, a unor apartamente din acelaşi imobil revendicat.
Despre numeroasele ilegalităţi care s-au făcut in procesul de retrocedare a imobilelor naţionalizate, comise atat faţă de foştii proprietari, cat şi faţă de chiriaşi, presa a relatat pe larg in ultimii ani. Multe dintre aceste dosare au ajuns la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO), statul roman fiind obligat la plata unor importante despăgubiri. Insă cazul pe care vi-l prezentăm azi este unul cu totul ieşit din comun, fără precedent. Practic, pentru două apartamente situate in acelaşi imobil revendicat, instanţele de judecată au dat două sentinţe care se bat cap in cap: in una, instanţa a dat caştig de cauză moştenitorilor fostului proprietar, anuland contractul de vanzare- cumpărare incheiat de chiriaş ca fiind ilegal, iar in cealaltă sentinţă, instanţa a dat caştig de cauză chiriaşului, considerand contractul de vanzare-cumpărare perfect valabil şi legal. Ambele decizii sunt definitive şi revocabile!
CONTRACTELE. Blocul cu două etaje din Bucureşti, Strada Drobeta nr. 2, naţionalizat prin Decretul-lege nr. 92/1950 (poziţia 8134), a aparţinut familiei Vişoianu Petru şi Vişoianu Constanţa, din Piteşti, ambii decedaţi inainte de 1990. De notat că familia Vişoianu nu a avut nici copii şi nici alte rude cu drept de moştenire (vom vedea insă cand, cum şi de unde au apărut moştenitorii). In anul 1996, in