În scopul informarii corecte a consumatorului, produsele ecologice trebuie sa fie etichetate, în conformitate cu regulile specifice privind etichetarea, respectiv cu Ordinele comune nr. 417/13.09.2002 si nr. 110/7.10.2002 ale ministrului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor si ale presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, pentru aprobarea regulilor specifice privind etichetarea produselor agroalimentare ecologice.
În conformitate cu aceste acte legislative, eticheta produselor ecologice trebuie sa contina, în plus fata de mentiunile obligatorii de pe eticheta alimentelor, mentiuni specifice modului de productie ecologic. Aceste mentiuni sunt: referirea la modul de productie ecologic, ca de pilda ,,produs obtinut din agricultura ecologica", precum si numele si codul organismului de inspectie si certificare care a efectuat controlul unitatii si a eliberat certificatul de produs ecologic.
De asemenea, eticheta unui produs ecologic va cuprinde în mod obligatoriu sigla ,,AE", ce reprezinta pentru consumatori o garantie a faptului ca produsul ce poarta aceasta sigla este obtinut prin agricultura ecologica.
Utilizarea îngrasamintelor ecologice nu este conditionata de momentul aderarii, pentru ca legislatia din acest domeniu este armonizata cu legislatia comunitara.
Una dintre regulile de productie în agricultura ecologica este aceea ca fermierii care cultiva pamântul dupa metodele ecologice trebuie sa foloseasca numai îngrasamintele permise în agricultura ecologica.
Lista substantelor permise sa fie utilizate în agricultura ecologica se regaseste în Anexa nr. 2 la HG nr. 917/2001. Utilizarea în agricultura ecologica a îngrasamintelor, pesticidelor, precum si a ingredientelor care nu sunt cuprinse în aceasta lista, este interzisa.
În scopul informarii corecte a consumatorului, produsele ecologice trebuie s