Cea mai mare parte a angajarilor in cadrul McDonald's se fac pentru nivelul de lucratori in restaurante, respectiv pozitii de entry-level. In consecinta, aproape tot ce inseamna pozitii de management in companie reprezinta promovari din interior, spune Irina Panaite, director de resurse umane la McDonald's Romania.
"Politicile si programele noastre de training prevad recrutarea si instruirea angajatilor de la zero. Practic, tot trainingul este oferit in cadrul companiei de un departament specializat si, local, de fiecare echipa de manageri de restaurant", spune Panaite, adaugand ca o alta cale de recrutare este destinata managerilor trainee, care nu lucreaza de la inceput, ci sunt inclusi intr-un program de pregatire de 6-9 luni de zile in care dobandesc, cu ajutorul traningului specific si al personalului din restaurante toate cunostintele pe care un alt angajat le dobandeste in 2 sau 3 ani.
Piata fortei de munca din domeniul restaurantelor este una dintre cele mai dinamice. Aflata in plina dezvoltare, industria continua sa atraga noi competitori, dar presupune si extinderea afacerilor jucatorilor deja prezenti pe piata.
"Noilor jucatori le este mult mai usor sa ia un om gata pregatit, gata format si sa il adapteze la politicile si la procedurile companiei lor. Foarte multi dintre fostii nostri angajati performeaza in acest moment la un nivel foarte inalt in alte companii, ceea ce inseamna ca McDonald's este o scoala buna", spune Panaite. Potrivit lui Panaite, salariul mediu al unui lucrator din restaurantele McDonalds este asemanator cu media salariala din economie, care a ajuns in luna februarie la 941 de lei (276 euro).
In cazul echipei manageriale formate de managerii de restaurante, salariul mediu depaseste 1.800 de lei (530 de euro), spune ea.
"Toata lumea se angajeaza initial pe acelasi salariu, indiferent de varsta sau ex