A debutat ca dirijor la 23 octombrie 1954, la Filarmonica din Timişoara. Are la activ mii de concerte simfonice şi de cameră, spectacole de operă şi operetă, inregistrări de muzică de film. Astăzi, Paul Popescu işi aniversează ziua de naştere. A debutat ca dirijor la 23 octombrie 1954, la Filarmonica din Timişoara. Are la activ mii de concerte simfonice şi de cameră, spectacole de operă şi operetă,iinregistrări de muzică de film. Astăzi, Paul Popescu işi aniversează ziua de naştere.
"Am făcut o carieră bună" "Acum dirijez foarte puţin ca să fiu sincer. Săptămana trecută am fost la Timişoara, unde am dirijat Filarmonica de acolo cu ocazia implinirii a 60 de ani de la infiinţare. Asta a fost ocupaţia mea in ultimul timp. Ultima orchestră pe care am condus-o pană in momentul pensionării a fost Orchestra Naţională Radio. M-am pensionat acum vreo 6-7 ani. Din cand in cand mă mai duc la radio, mă intalnesc cu ei, stăm de vorbă.
Dirijatul este o meserie foarte dificilă. Conservatoarele noastre, in special cel din Bucureşti, răman datoare muzicii romaneşti că nu pregătesc suficient de corect noile generaţii care trebuie să se manifeste. Sunt ceva tinerei, dar nu sunt pregătiţi aşa cum a fost pregătită generaţia mea. Acum 50-60 de ani profesori erau Constantin Silvestri şi George Georgescu. Erau dirijori foarte mari şi in acelaşi timp au fost şi educatori ai generaţiei pe care o reprezint şi eu. Din această generaţie fac parte Iosif Conta, care s-a stins de curand, Mircea Cristescu, Ion Baciu şi mulţi alţii bine pregătiţi de aceşti doi mari dirijori ai Romaniei. Cred că acum există o lipsă de profesori buni.
Sunt braşovean la origine. Acolo era un Conservator foarte bun, cu toate instrumentele. M-am dedicat pianului şi am fost pianist. Am studiat şi vioara şi violoncelul, mă pregăteam multilateral pentru a pătrunde muzica in toate secretele ei. Se pa