Vancaţele safari au fost introduse în portofoliul agenţiilor de turism încă din anii ‘90, însă notorietatea lor a crescut în ultima perioadă. Anual, numărul turiştilor români care se aventurează în sălbăticia Africii este de cateva sute. Când vine vorba de safari, părerile sunt împărţite. Unii nu ar da Mediterana pentru praful din Africa, iar alţii ar petrece mai mult timp „spionându-i“ pe „The Big Five“ (cele cinci mamifere mari: l
Vancaţele safari au fost introduse în portofoliul agenţiilor de turism încă din anii ‘90, însă notorietatea lor a crescut în ultima perioadă. Anual, numărul turiştilor români care se aventurează în sălbăticia Africii este de cateva sute.
Când vine vorba de safari, părerile sunt împărţite. Unii nu ar da Mediterana pentru praful din Africa, iar alţii ar petrece mai mult timp „spionându-i“ pe „The Big Five“ (cele cinci mamifere mari: leul, elefantul, bivolul african, leopardul, rinocerul negru), dar toţi îl consideră o experienţă unică. În dialectul kenian, „safari“ înseamnă călătorie, Kenya fiind, conform Asociaţiei Naţionale a Agenţilor de Turism (ANAT), destinaţia preferată de români pentru astfel de sejururi. Totuşi, majoritatea beneficiază de safari în cadrul unor pachete turistice, drept excursii opţionale de o zi, în Egipt sau Dubai.
„Din punctul meu de vedere, noţiunea de safari este la ea acasă doar în Africa de Sud, Kenya, Tanzania şi Botswana“, declară Ioan Mihăilescu, director Tiki Tourism Center. Durata unui sejur safari este de şapte până la 14 zile, (zborul durează aproximativ zece ore). „Turistul safari“ este aventurier, are venituri ridicate, a terminat de vizitat Europa şi vrea altceva.
„În sălbăticie el este cazat la lodge (cabane în stil rustic african – n.r.) şi se poate delecta cu preparate din bucătăria internaţională“