Victoria obţinută de juveţi în faţa „bancarilor“, coroborată cu rezultatul înregistrat în partida de la Arad, a adus liniştea în Bănie şi a închis lupta pentru evitarea retrogradării, Ceahlăul fiind cea de-a patra echipă care va coborî în Liga a II-a.
Obţinând toate cele trei puncte în meciul de la Piatra Neamţ, Universitatea a rezolvat în proporţie de 80 la sută evitarea retrogradării, iar meciul cu FC Naţional, grupare fără nici o speranţă de a se salva, se anunţa destul de uşor, izbăvitor pentru Ştiinţa în privinţa rămânerii în Liga I. Cei şase mii de spectatori care au venit pe „Ion Oblemenco“ sâmbătă seară au mizat pe o victorie lejeră şi frumoasă a favoriţilor, care, coroborată cu un rezultat bun obţinut de UTA în faţa Ceahlăului, să-i scape de toate temerile. Gând la gând cu bucurie, Ştiinţa şi-a trecut în cont trei puncte mari, graţie lui Rose ('39), nemţenii au pierdut la Arad şi şi-au semnat condamnarea, dar spectacolul de pe fostul „Central“ a lăsat de dorit, fiind sacrificat pentru îndeplinirea obiectivului.
„S-a vrut victoria, nu spectacolul“
Antrenorul interimar al Ştiinţei, Florin Cioroianu, s-a declarat mulţumit de rezultatul obţinut în faţa „bancarilor“ şi a explicat care a fost obiectivul pentru această întâlnire şi ce i-a împiedicat pe juveţi să joace pentru spectacol. „Curcanul“ s-a bucurat imens că Universitatea a reuşit să evadeze din zona „nisipurilor mişcătoare“ şi s-a arătat optimist în privinţa partidelor viitoare, fiind convins că alb-albaştrii, nefiind stresaţi de situaţia din clasament, vor juca şi pentru public.
„Ne trebuiau aceste trei puncte ca aerul, mi-a fost mai frică de acest meci decât de cel cu Ceahlăul. Cei de la Naţional erau relaxaţi, fară presiune, doar pentru
a-şi îndeplini baremul. Noi veneam acasă după un joc slab cu Urziceni, ne apăsa şi presiunea publicului. Niciodată nu mi-a fo