„Coji“ a jucat 14 meciuri cu Victoria în Cupa UEFA, avându-i în marcaj, printre alţii, pe Sammer (Dinamo Dresda) şi pe Eloy (Valencia), apoi s-a transferat la Universitatea, cu care a câştigat eventul în '91.
Originar din Stoina (Gorj), Victor Cojocaru a debutat în Divizia A la 28 de ani, în meciul Poli Timişoara - Victoria Bucureşti, 1-1, partidă disputată chiar de ziua naţională a României din epoca trecută, 23 august 1987. „Coji“ juca la clubul Miliţiei Capitalei şi ajunsese, la un moment dat, căpitanul echipei Victoria. În prima ligă a jucat la Victoria, Universitatea şi Electroputere, contabilizând 196 de meciuri, şase goluri marcate. Pe 1 Mai, Victor Cojocaru a împlinit 48 de ani.
- Cum au fost anii petrecuţi sub culorile echipei miliţiei, Victoria?
- Ştiu că după revoluţie această formaţie a fost atacată din toate punctele de vedere, dar noi, jucătorii, nu avem nici o vină. La Victoria au evoluat nume de nume, internaţionali, iar asta s-a datorat politicii celor doi oameni din fruntea clubului, Marin Bărbulescu şi Mitică Dragomir. Ei aduceau jucători la echipă, vreo şapte-opt pe jumătate de sezon, dintre cei mai buni, de aceea erau rezultate. Iar eu mi-am făcut datoria, asta-i tot. Foarte multe poveşti despre Victoria sunt inventate.
- Adică, nu aranja Mitică şi locotenenţii lui din miliţie meciuri ale Victoriei?
- Noi, jucătorii, nu ştim asta... Erau valori în lot, era normal, repet, să avem rezultate bune. Marin Bărbulescu şi Mitică Dragomir voiau să aducă la Victoria numai fotbalişti foarte cunoscuţi. Obiectivul lor era să depăşească, prin valoare, pe Dinamo! Echipa a promovat în Divizia A în 1985, iar din 1986 şi până la desfiinţarea echipei, în 1990, Victoria a fost numai pe podium, trei medaliii de bronz, în ediţiile '86/'87, '87/'88, '88/'89. Păi ce, în Cupele Europene, ne aranja Mitică Dragomir meciurile?! Sau,