Cele aproape 1600 de asociatii de proprietar din Ploiesti au intrat in panica. Noile modificari aduse Legii care reglementeaza functionarea acestora vor baga raca intre proprietarii de apartamente si conducerea asociatiilor.
Pe de alta parte, tot mai putini ploiesteni isi vor dori sa devina administratori, cenzori sau presedinti ai asociatiilor de proprietari, pentru ca nu le va conveni sa bage mana in buzunar.
Cenzorii si administratorii de bloc vor fi nevoiti sa depuna garantii bancare de miliarde de lei daca vor sa-si pastreze functiile. Reprezentantii asociatiilor de proprietari se tem ca modificarea legislativa va lasa de izbeliste asociatiile, suma de garantie fiind imposibil de suportat.
Cenzorul sau membrii comisiei de cenzori, precum si administratorul asociatiei de proprietari vor trebui sa depuna intr-un cont bancar al asociatiei o garantie cu un cuantum care nu poate fi mai mic decat media anuala a totalului cheltuielilor lunare ale asociatiei.
Noutatea a fost prevazuta in Legea privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, adoptata, in aceasta luna, de Camera Deputatilor. „Este o lege care nu tine cont de modul in care functioneaza asociatiile de proprietari. Ar fi trebuit sa stea de vorba cu fiecare dintre noi inainte de a scoate asa ceva.
Singura consecinta a acestor prevederi va fi aceea ca asociatiile vor ramane fara presedinti, administratori si cenzori. Si atunci asociatiile vor fi nevoite sa incheie contracte cu firmele specializate, pe care nu o sa le mai controleze nimeni.
Sa ne amintim de anul trecut, cand o firma din Bucuresti a delapidat 30 miliarde de lei de la o asociatie“, ne-a declarat Ion Stan, presedinte al Uniunii Asociatiilor de Proprietari. Cele aproape 1600 de asociatii de proprietar din Ploiesti au intrat in panica. Noile modificari aduse Le