In anul 2000 a starnit controverse cand a prezentat pe podium haine croite din ziare si modele care tineau in mana sticle goale de rom.
In anul urmator, modelele sale au defilat purtand sloganuri vulgare, fermoare masive, lanturi si ciorapi plasa intr-o colectie trashy, la limita moralitatii si decentei, dar fantezista si incitanta. John Galliano este baiatul rau al modei, dar si romanticul extravagant care a redefinit stilul casei de moda Dior, dublandu-i cifra de afaceri si devenind poate cel mai respectat si influent trendsetter.
Cand isi prezinta colectiile, Galliano parca ridica o cortina transformand podiumul in scena, modelele in actori si hainele in adevarate opere de arta. Designerul cu sange jumatate latin-jumatate englez si un look care pare furat din filmele cu Humphrey Bogart si in acelasi timp din "Piratii din Caraibe" a realizat unele dintre cele mai spectaculoase parade din istoria modei.
A inceput in 1984 cu colectia "Les Incroyables", lucrarea sa de licenta la absolvirea colegiului de arta si design Saint Martins din Londra. Inca de atunci a reusit sa metamorfozeze spatiul anost al colegiului englezesc intr-o adevarata scena din Revolutia franceza. Prima sa colectie a fost un succes si s-a vandut integral dupa ce a ocupat vitrinele magazinului uber-chic Browns.
Dupa succesul timpuriu, in ciuda faptului ca in 1987 a primit premiul "British Designer of the Year", a urmat o perioada grea pentru designer, care nu a putut sa-si prezinte creatiile din cauza lipsurilor financiare cu care se confrunta in Londra. In 1991, s-a mutat la Paris si a avut sansa de a o intalni pe legendara Anna Wintour, editorul-sef al Vogue, editia americana. Aceasta si-a folosit influenta pentru a-i face rost de finantare si locatie pentru un fashion show. Creatiile vestimentare, toate negre si in numar de 17, au fost prezentate de supermodelele mo