Taietei cu legume si sunca.
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g taietei, 4 felii groase de sunca, 500 g mazare verde, 3 cepe verzi, 1 dovlecel, 80 g unt, 80 g parmezan (cascaval) ras, sare grunjoasa, sare fina, piper.
Mod de preparare:
Alegeti mazarea, taiati cepele in 6 (pe lung) si tocati marunt coditele. Taiati dovlecelul rondele.
Incingeti 30 g de unt intr-o tigaie, prajiti putin ceapa, adaugati sare si piper, acoperiti-o cu un capac si lasati-o sa se dunstuiasca 10 minute. Adaugati mazarea si dovleceii si lasati-le sa fiarba incet, inca 10 minute.
Taiati sunca cubulete. Fierbeti taieteii, circa un minut, in apa cu sare, lasati-i sa se scurga, turnati peste ei restul de unt, topit, si amestecati-i cu legumele si sunca.
Serviti taieteii pe farfurii incinse, dupa ce ati presarat peste ei parmezanul (cascavalul) ras si coditele de ceapa verde.
Melcisiori cu pesto
Ingrediente (pentru 6 persoane): 800 g melcisiori (paste), 3 legaturi busuioc verde, 50 g seminte de pin, 50 g parmezan ras, 3 catei de usturoi, 15 cl ulei de masline, sare grunjoasa.
Mod de preparare:
Alegeti frunzulitele de busuioc si puneti-le in bolul robotului de bucatarie, impreuna cu usturoiul curatat si tocat marunt si semintele de pin. Mixati-le si incorporati, apoi, in pasta obtinuta parmezanul ras si uleiul (cu mana).
Fierbeti pastele in apa cu sare, conform ambalajului, si scurgeti-le, pastrand intr-o cratita circa 3 linguri din apa in care au fiert. Adaugati pesto-ul si lasati-l sa se incinga 30 de secunde la foc mic.
Amestecati pastele cu sosul si serviti-l imediat, cu parmezan ras.
Macaroane scurte cu broccoli
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g macaroane, 500 g broccoli, 6 linguri ulei de masline, 2 catei de usturoi, 5 ardei iuti rosii (mici) uscati, 40 g parmezan ras, sare grun