(Foto: Republicanul)
Vremea buna ar trebui sa-i scoata la aer pe impatimitii jocurilor electronice. Numai ca lipsa banilor care sa le asigure adolescentilor o cinste bogata la terasa sau o plimbare la munte, dar si a parcurilor spatioase, ii determina pe tinerii prahoveni sa se stranga in Internet Cafe-urile, care pretind tarife ceva mai reduse si distractie maxima.
“Desi au acasa calculatoare, multi inca mai vin la sala. Atmosfera conteaza. Aici gasca se dezlantuie. Vorbesc cum apuca, stau la calculator cat ii tin buzunarele si nu se tem prea tare de cicaleala parintilor,” ne-a spus unul dintre administratorii unei astfel de sali, el insusi un impatimit al senzatiilor tari oferite de jocurile de pe net.
Principala atractie continua sa fie "Counter Strike", un joc in care se testeaza abilitatile strategice ale tinerilor, care sunt pe rand cand teroristi, cand membri ai fortelor speciale. Joaca in retea este la inceput vazuta ca o distractie, apoi devine o pasiune si in cele din urma se transforma in obsesie.
"Aici ne castigam o parte din respect, caci daca esti tare la un joc devii cineva in lumea celor aproape 1 000 membrii, jucatori inraiti" spune Tiger. Intre pasionatii de jocuri electronice se da o adevarata intrecere in a gasi pseudonimul, care sa sugereze cel mai bine forta, puterea, curajul, nonconformismul. Razboaiele izbucnesc intre clanuri, cei mai cei de pe retea, expertii.
“BaBA, Mendelson, Ziron, Re5pect si Shnitzell" sunt cei care au reusit sa atraga admiratia nu prin realizarile la invatatura sau prin ceea ce sunt ei in realitate, ci prin abilitatea lor de a manui tastatura, prin simtul strategic de care au dat dovada atunci cand s-au jucat cu incepatorii, care se ridicau cu pretentii
ca-i pot dobora pe veterani. Printre clanurile car