> Baronul Marian Oprisan este sef neoficial peste referendumul din 19 mai, deoarece sediul BEJ este intr-o incapere situata la numai citiva pasi de biroul sau din CJ. Este de notorietate ca la alegerile precedente presedintele CJ ori se ducea peste membrii BEJ cind vroia el, ori ii chema "la ordin" in biroul sau.
Uniti cu PSD de interesul comun al demiterii lui Traian Basescu, liberalii au uitat cum tipau dupa alegerile locale din 2004 ca PSD le-a furat citeva locuri de consilieri judeteni.
Atunci a existat o plingere comuna a PNL, PD, PRM si PC pentru ca in mod suspect numaratoarea voturilor a fost suspendata brusc, iar Marian Oprisan a ramas in CJ dupa ce reprezentantii partidelor politice din BEJ au fost trimisi acasa.
Prefectul Ion Oprea sustine ca a decis sa lase BEJ in acelasi spatiu unde a functionat dupa 1990 deoarece nici un alt spatiu din Focsani nu indeplinea cerintele de marime cerute de lege. Liberalul Nini Sapunaru spune ca Marian Oprisan nu va mai indrazni la facea in 2004, in timp ce democratul Jan Vraciu sustine ca el nu a avut nici o implicare in alegerea sediului BEJ.
Biroul Electoral Judetean va functiona si la referendumul national din 19 mai, pentru demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu, in sediul CJ. Biroul in care vor sta membrii BEJ este la
numai citiva pasi de biroul lui Marian Oprisan de la etajul 1, in timp ce numaratoarea voturilor se va face in sala Delegatiei Permanente, situata vizavi. Toate scrutinurile care au avut loc din anul 1990 au fost conduse din cladirea CJ, in ciunda acuzatiilor si suspiciunilor care au planat de multe asupra rezultatului votului.
Acestea au culminat dupa alegerile din 6 iunie 2004, atunci cind a fost suspendata numaratoarea voturilor, iar membrii BEJ din partea partidelor politice au fost trimisi acasa, in conditiile in care Marian Oprisa