Judetul Constanta, unde se afla aproape jumatate din capacitatea turistica a tarii, are un atu prea putin fructificat: turismul balnear. Acesta ar trebui exploatat cu atat mai mult cu cat turistul obisnuit nu mai doreste numai plaja si soare, ci si diverse modalitati de distractie – capitol la care turismul romanesc, in general, a ramas oarecum deficitar. In Constanta exista insa locatii excelente pentru turismul balnear, dar si o serie de specialisti foarte bine pregatiti. In anii ‘80, Techirghiol, Eforie Sud si Mangalia erau statiuni care "gemeau" de turisti straini, in special nordici, sositi aici la tratament. Pe langa un sejur de relaxare, ei aveau posibilitatea sa-si trateze si unele boli. Turismul balnear a cunoscut un avant deosebit in ultimii ani, in Europa, poate si datorita faptului ca populatia continentului este din ce in ce mai imbatranita. Nevoia de a investi in acest domeniu a fost constientizata si de oamenii politici. "Trebuie sa stim sa aducem turisti straini in Romania", spune Gheorghe Dragomir, deputat PNL de Constanta, care adauga faptul ca 60% din turismul european se bazeaza pe latura balneara. O astfel de categorie de turisti nu trebuie in nici un caz ignorata.
Techirghiol
Una dintre cele mai renumite statiuni de turism balnear din Romania este Techirghiol. Lacul din aceasta localitate are calitati terapeutice unice in Europa. De asemenea, namolul este folosit cu succes pentru tratarea bolilor de oase, dar si pentru prevenirea si ameliorarea lor. Aici exista si un sanatoriu unde lucreaza experti foarte buni, ale caror tratamente completeaza remediile naturale.
Judetul Constanta, unde se afla aproape jumatate din capacitatea turistica a tarii, are un atu prea putin fructificat: turismul balnear. Acesta ar trebui exploatat cu atat mai mult cu cat turistul obisnuit nu mai doreste numai plaja si soare, ci si diverse modalitati de