Incepind din aceasta saptamina, un grup de opt elevi francezi, insotiti de un cadru didactic, Antoine Mussard, participa la un schimb de experienta intre institutia de invatamint Compagnons du Devoir si Grupul Scolar "Constantin Brancusi", in cadrul unui proiect Leonardo da Vinci, de mobilitate a elevilor. Ucenicii francezi invata o saptamina notiuni teoretice la Grupul Scolar "Anghel Saligny", iar alte doua saptamini fac practica in meseria de mecanic la intreprinderile: "Promex", "Phoenix" si "Aker".
Dupa primele zile de scoala, francezii spun ca se simt foarte bine. "Limba romana este dificila, dar prin intermediul limbii franceze si engleze reusim sa ne intelegem, iar elevii s-au integrat. Noi am participat pentru citeva zile si la niste cursuri de formare unde am studiat limba romana. Este dificil sa intelegem limba, pentru ca romanii vorbesc foarte repede, dar dupa un timp ne-am acomodat. Elevilor le este greu si din punct de vedere al programului, pentru ca ei au mai multe activitati practice in Franta, iar aici, timp de sase ore, doar stau si asculta. Le vine greu pentru ca la noi ei au activitati de la ora 9.00 pina la ora 17.00, cu o pauza de prinz, iar pentru cei care inteleg mai greu unele notiuni se fac ore si in intervalul 20.00 - 22.00. Aici cursurile dureaza doar sase ore. Toti elevii s-au adaptat, si-au facut prieteni, ies cu ei la plimbare", a explicat profesorul Antoine Mussard.
Directorul Grupului Scolar "Saligny", prof. ing. Petruta Simionescu, a precizat ca acesti ucenici fac ore teoretice la "Saligny", desi nu este proiectul scolii, pentru ca ei au specializarea mecanic, la "Brancusi" nu exista aceasta specializare si au hotarit sa-si spijine colegii in derularea proiectului.
Directorul Grupului Scolar "Brancusi", prof. Stefan Stoica, a spus ca proiecte europene cu aceasta institutie s-au mai desfasurat inca din